Koprivnica: Teške krađe

 

U petak, 3. prosinca, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac i Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom, 46-godišnjakom i 32-godišnjakom, zbog osnovane sumnje u izvršenje kaznenih djela teških krađa.

 Osnovano se sumnja da su osumnjičeni tijekom noći 5./6. studenoga 2010. godine u Ulici Đure Basaričeka u Đurđevcu provalili u dvije trgovine pa ukrali novac i cigarete, oštetivši trgovačka društva iz Koprivnice i Varaždina za oko 40 000 kuna.

Također, osnovano se sumnja da su tijekom noći 1./2. prosinca 2010. godine u Novigradskoj ulici u Virju provalili u ugostiteljski objekt i trgovinu u privatnom vlasništvu pa iz trgovine otuđili novac i cigarete, oštetivši vlasnika za oko 7 000 kuna.

 Osumnjičeni su uhićeni 2. prosinca, a 3. prosinca su zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe (iz članka 217. Kaznenog zakona), uz kaznenu prijavu dovedeni su Istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičenici počinili više kaznenih djela na području drugih Policijskih uprava te se nastavljaju kriminalistička istraživanja u pravcu utvrđivanja počinjenja drugih kaznenih djela od strane osumnjičenih.



Pisane vijesti