Kreće natjecanje u „Prometnoj Učilici“

Slika topvijesti/2017/rujan/ucilica.jpg

Natjecanje će se provesti od 1. listopada 12 sati do 30. studenog 2017. godine 12 sati, uporabom „Prometne Učilice“, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa. 

Prije desetak godina sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, (su)financiran je i realiziran projekt „Prometna učilica“. Radi se o web aplikaciji za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa za osnovne škole, čime je prometna problematika postala interaktivno dostupna svim učenicima i nastavnicima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Kako bi potaknuli što češće korištenje ove aplikacije sa svrhom upoznavanja osnovnoškolske djece s prometnim problemima i njihovim rješavanjem, ove godine, kao i prethodnih osam, pokreće se u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i CARNeta, natjecanje iz poznavanja prometnih propisa.

Natjecanje će se provesti od 1. listopada 12 sati do 30. studenog 2017. godine 12 sati, uporabom „Prometne Učilice“, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa.

„Prometna Učilica“ prilagođena je uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje tematske cjeline: kretanje pješaka u prometu, vožnju bicikla u prometu, opasnosti kretanja i igranja uz željezničku prugu, djeca u javnom prijevozu i školskim autobusima, djeca putnici u vozilima, štetnost konzumacije alkohola i droga te tematsku cjelinu mopedi i motocikli.

Učilica je dostupna na internet adresi http://ucilica.skole.hr. Sadržaji Prometne Učilice dostupni su svima, a za pristup natjecanju potrebno je posjedovati korisničku oznaku u AAI@EduHR sustavu, koju učenici i učitelji mogu dobiti od administratora imenika u školi. U slučaju da, iz nekog razloga, ne mogu dobiti korisničke podatke u školi, učenici se mogu sami registrirati na gornjoj web adresi.

Na natjecanju će se vrednovati pregled poučnih sadržaja „Prometne Učilice“, uspješnost u rješavanju vježbi te rezultati na deset ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova.

Za najuspješnije škole, razred i učenike te za voditelja najuspješnijeg razreda, kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog programa, kojeg je Ministarstvo unutarnjih poslova nositelj, osigurane su vrijedne i poticajne nagrade.

Više o samom natjecanju može se pročitati na Portalu za škole na adresi http://www.skole.hr/prometnaucilica, a detaljna Pravila natjecanja objavljena su na http://ucilica.skole.hr/pravila.

Sve dodatne upite vezane za natjecanje može se uputiti putem e-maila na adresu prometnaucilica@skole.hr, na koje služba help deska odgovara radnim danom od 8 do 16.30 sati.

Na natjecanju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola na području Republike Hrvatske i to pojedinačno, a isto tako i za svoju školu i razred, zajedno s drugim učenicima.



Pisane vijesti