Krivotvorene novčanice

Slika ILUSTRACIJE/novac_kovanice.jpg

Upozoravamo građane na pojavu krivotvorenih novčanica u apoenima od tisuću kuna kako ne bi postali žrtve ovakvih kaznenih djela, a ukoliko imate kakvih saznanja o ovim počiniteljima dojavite ih najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192.  

Foto: ilustracija

Policijska uprava karlovačka je 7. i 13. lipnja ove godine evidentirala dva događaja, jedan na području grada Karlovca u Radićevoj ulici, a drugi na području Krnjaka, u mjestu Budačka Rijeka, u kojima su dvije nepoznate osobe, ženska i muška, starosti između 30 i 40 godina, kupljenu robu platile novčanicama u apoenu od tisuću kuna, a za koje se opravdano sumnja da su krivotvorene. Novčanice je PU karlovačka proslijedila na daljnje vještačenje u HNB.

Oštećeni su za muškarca rekli da je visok oko 180 cm, mršavije građe, proćelav, tamnije kose i mršavog lica, dok je ženska osoba opisana kao visoka 170 cm i kraće smeđe kose vezane u rep.

Ovim putem upozoravamo građane na pojavu krivotvorenih novčanica u apoenima od tisuću kuna kako ne bi postali žrtve ovakvih kaznenih djela, a ukoliko imate kakvih saznanja o ovim počiniteljima dojavite ih najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192.



Pisane vijesti