Križevci: Podmetnut požar

 

Danas, 18. svibnja između 1 i 2 sata, buknuo je požar na potkrovlju stambeno – poslovne zgrade u Križevcima na Nemčićevom trgu 7, vlasništvo Grada Križevaca.

Požar je podmetnut na taj način da je zapaljen papir u kartonskoj kutiji u prostoru potkrovlja, te se plamen proširio  na stropnu konstrukciju i krovište objekta, tlocrtne površine oko 400 m2. Krovište je u potpunosti izgorjelo te su oštećena tri stana u potkrovlju i stropovi prostorija koje se nalaze ispod potkrovlja. U stanovima se tijekom izbijanja požara nalazilo pet osoba koje su na vrijeme izašle iz prostora i nisu ozlijeđene.

U približno istom vremenu planula je vatra u tradicijskom košu za kukuruz u dvorištvu Gradskog muzeja. Požar je djelomice oštetio drvenu šindru obližnje tradicionalne klijeti, a sam koš je u potpunosti izgorio. Požar je podmetnut na taj način da je unutar koša ubačen zapaljen papir.

Isto tako, nedaleko u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog 11 u prostoru hodnika stambene zgrade podmetnut je zapaljen papir te se zapalio otpadni materijal koji se nalazio u hodniku, pri čemu je oštećena električna instalacija i ploča s osiguračima.

Požare su gasili i lokalizirali vatrogasci JVP Križevci. Nije bilo ozlijeđenih osoba. U požaru stambeno – poslovne zgrade počinjena je imovinska šteta velikih razmjera, a točna materijalna šteta bit će poznata po zaprimanju odštetnih zahtjeva svih oštećenih.

Djelatnici Policijske postaje Križevci nedaleko mjesta događaja zatekli su hrvatskog državljanina sa područja Križevaca, rođ. 1983. godine, za kojeg se sumnja da je počinitelj ovih kaznenih djela. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola od 1,58 g/kg. U tijeku je kriminalističko istraživanje.



Pisane vijesti