Kupovala krivotvorenim kreditnim karticama

 

Temeljem prijave American Expressa o zlouporabi korištenja platnih kartica na širem području Slavonskog Broda, policija je započela s kriminalističkim istraživanjem.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 56-godišnja žena iz Slavonskog Broda koristila krivotvorene kartice „American Express“ vlasništvo „ACC Constant“ iz Miami, USA i krivotvorene kartice „MRS Astrid Constan“ iz USA. Kartice je koristila na širem području grada Slavonskog Broda u trgovinama, zlatarnicama, mesnicama, trgovinama tehnikom, obućom, odjećom, auto dijelovima i drugim mjestima.

Ona je od početka mjeseca veljače do 5. ožujka ove godine na svim tim mjestima, s ciljem da sebi ili drugom pribavi protupravnu imovinsku korist, nabavivši te krivotvorene kartice upotrijebila ih kao prave i koristila ih kao sredstvo plaćanja kupovala raznu tehničku robu, odjevne predmete, zlatni nakit, prehrambene proizvode i drugo te time oštetila American Express za iznos kupljene robe u do sada utvrđenom novčanom iznosu od preko 32 tisuća kuna.

Policijski službenici su je jučer uhitili i temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću koju koristi. Pretragom su pronađene krivotvorene American Express kartice koje je koristila i razna tehnička roba koju je kupovala tim karticama. U dogovoru s Županijskim državnim odvjetništvom protiv nje policija podnosi kaznene prijave zbog počinjenih kaznenih djela:  krivotvorenje isprave i računalna prijevara Općinskom državnom odvjetništvu.



Pisane vijesti