Kutinski policajci organizirali dolazak svetog Nikole u Područnu školu Gojlo

Slika topvijesti/2016/prosinac/svn_s.jpg

Foto:  Policijska postaja Kutina

Na inicijativu kontakt policajaca Policijske postaje Kutina organizirano je prikupljanje igračaka i slatkiša za učenike Osnovne škole Zvonimira Franka Kutina, Područne škole Gojlo, u što su se uključili djelatnici temeljne i prometne kutinske policijske postaje. Sve prikupljeno djeci je 6. prosinca u njihovoj školi podijelio Sveti Nikola, uz neizostavnog krampusa, čije su uloge taj dan preuzeli predstavnici Fašničke udruge „Kobre“ iz Kutine.

Kako bi cjelokupni doživljaj bio još veći, osmišljen je poseban program prema kojemu su policijski službenici najprije došli u školu i djeci donijeli jabuke kao poklon za svetog Nikolu te u razgovoru doznali kako su tužna jer im sveti Nikola nije došao, moguće zato što se izgubio negdje na putu do njihove udaljene škole. Kontaktirajući kolege na terenu policijski službenici su ih upoznali sa situacijom te ih uputili u potragu za Nikolom, koji je ubrzo i pronađen te je uz policijsku pratnju žurno, pod zvučnim i svjetlosnim signalima, dopraćen do Područne škole Gojlo.

Djeca su ga oduševljeno dočekala ispred škole uz pjesmu i veselje, a na njihovim licima se vidjela sreća i tek pokoja suza od straha kada su vidjeli krampusa, kojemu Nikola nije dao da se približi djeci, jer su dobra i nisu zaslužila šibu. Nakon toplog dočeka djeca su sv. Nikolu uvela u svoju školu, gdje su mu recitirala i otpjevala pjesme, za što ih je nagradio poklonima.

Oduševljenju nije bilo kraja, na dječjim licima se vidjela neizmjerna sreća i veselje, koje su prenijela i na svoje učiteljice te sve prisutne. Na rastanku su Nikoli obećala da će biti dobri učenici, dobra djeca svojim roditeljima, a Nikola je obećao da će ih posjetiti i dogodine.

Ovim putem kontakt policajci zahvaljuju svima koji su sudjelovali u prikupljanju poklona za djecu, jer iskren osmijeh i sreća koju su toga dana ona širila svuda oko sebe, puni naša srca radošću, što se ne može kupiti nikakvim novcem.



Pisane vijesti