Međunarodna utakmica: NK Dinamo i FC Paok

 

U Zagrebu 15. prosinca od 19 do 20.50 sati u Maksimiru na stadionu Maksimir odigrana je međunarodna nogometna utakmica 6. kola Europske lige između NK Dinamo i FC Paok, kojoj je bilo nazočno oko 30.000 gledatelja.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene je prostorije dovedeno 18 domaćih navijača i to jedan zbog počinjenog kaznenog djela teške tjelesne ozljede, po jedan zbog paljenja baklje i utrčavanja na teren, te sedam zbog drugih narušavanja javnog reda i mira. Osam je navijača dovedeno preventivno zbog alkoholiziranosti. Evidentirane su dvije uporabe sredstava prisile, od kojih je jedna bila prema masi navijača. U 20.30 sati u Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj, zbog narušavanja javnog reda i mira i odbijanja zapovijedi, policijski službenici uporabili su tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje nad 34-godišnjakom koji je priveden sa stadiona zbog alkoholiziranosti (2,01 promil).

 U 20,55 sati, na izlazu sa zapadne tribine stadiona, policijskih službenici Interventne jedinice policije uporabili su sredstava prisile prema masi navijača koji su prilikom razilaska narušavali javni red i mir. Oni su dobacivali gostujućim navijačima i naguravali se s redarima koji su bili postavljeni ispred navijača FC Paok-a, a nakon što su iz mase doletjele plastična stolica i nekoliko boca, službenici su potisnuli navijače prema izlazu nakon čega su se oni razbježali. Sustignut je, doveden i smješten u službene prostorije do otrežnjenja 32-godišnjak (1,52 promila).

Oko 19.30 sati, na sjeveroistočnom prostoru izvan stadiona došlo je do tučnjave u kojoj je 40-godišnjak teško ozlijeđen, a liječnička mu je pomoć pružena u KB Zagreb. U vezu s ovim kaznim djelom dovodi se 25-godišnjak nad kojim se provodi kriminalističko istraživanje.



Pisane vijesti