Ministar Božinović prisustvovao potpisivanju Ugovora o prijenosu sredstava za nabavu vatrogasnih vozila

  • Slika /potpisivanje%20ugovora-%201010.19.%20split/potpisivanje5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ugovorom, vrijednim 37 milijuna kuna, Splitsko-dalmatinska županija opremit će se novim, modernim vatrogasnim vozilima

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Danas, 10. listopada, u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije u Splitu, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović prisustvovao je potpisivanju Ugovora o prijenosu sredstava za nabavu vatrogasnih vozila prema Programu ulaganja u projektiranje, rekonstrukciju, izgradnju i opremanje vatrogasnih domova na području Splitsko-dalmatinske županije.

Uz ministra Božinovića, događaju su nazočili župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Dražen Vitez, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina te predstavnici gradova i općina Splitsko-dalmatinske županije, koji su potpisali ugovor vrijedan 37 milijuna kuna.

 „Sadašnja Vlada učinila je znatne pomake u opremanju i nabavci moderne tehnike za naše heroje, jer vatrogasci su se takvima potvrdili i 2012. i 2017. godine, kada je bilo najteže, ali i prošle protupožarne sezone kada su svojim brzim i efikasnim djelovanjem značajno smanjili postotak opožarenih područja u našoj županiji i šire“, dodao je župan Boban.

U svom obraćanju ministar Božinović istaknuo je kako se vidi pomak u organizaciji vatrogastva, uzimajući u obzir podatak da je ove godine 15 posto manje opožarene površine. „Prednost članstva u Europskoj uniji jasno je vidljiva u mogućnostima da opremimo sve naše žurne službe, vatrogasce, Hrvatsku gorsku službu spašavanja i policiju što je prije samo bilo moguće iz državnog proračuna, dok smo danas uspjeli postići da se iz europskih fondova financira 85 posto opremanja žurnih službi“, naglasio je ministar Božinović.

Za kraj, ministar Božinović izjavio je kako se kontinuirano ulažu ozbiljni napori u modernizaciju vatrogastva što čini našu civilnu zaštitu suvremeno opremljenom i samim time prepoznatom u Europi.  

Pisane vijesti | Nabava i investicije