Ministar Orepić na 21. obljetnici vojno-redarstvene operacije Oluja

Slika topvijesti/2016/kolovoz/oluja/knin11.jpg

Foto: PU šibensko-kninska, MORH 

U Kninu je u petak 5. kolovoza održana središnja svečanost obilježavanja 21. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja. Svečanost je okupila cijeli hrvatski državni vrh: predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera, predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, ministra obrane Josipa Buljevića, ministra branitelja Tomu Medveda, ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirka Šundova, glavnog ravnatelja policije Zvonimira Vnučeca i brojne druge.
 
Obilježavanje je započelo danas u osam sati budnicom kninskim ulicama u kojoj je sudjelovao Orkestar Oružanih snaga RH. Na Kninskoj tvrđavi podignuta je hrvatska zastava, ispaljen je 21 počasni plotun, a nastupila je i letačka akro grupa Krila Oluje.
 
U 10 sati od Kninske tvrđave do Trga dr. Ante Starčevića krenuo je svečani mimohod Oružanih snaga, Ministarstva unutarnjih poslova, državnih i vojnih uzvanika, branitelja i građana.
 
Kod Spomenika Hrvatske Pobjede "Oluja 95" uz državne dužnosnike, vijenac su položili ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i glavni ravnatelj policije Zvonimir Vnučec. U zrak su poletjela 21 goluba koji simboliziraju 21. obljetnicu VRO Oluja.
 
U crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta održana je misa za domovinu.
Svečanost završava  koncertom "Pobjeda za heroje" koji počinje u 21 sat, a za vrijeme koncerta bit će aktivan pozivni centar za obnovu vodotornja u Vukovaru.


Pisane vijesti