Ministar Ostojić na regionalnoj konferenciji o nasilnom ekstremizmu

Slika topvijesti/2015/svibanj/TV_konferencija_ministar.jpg

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas, 20. svibnja u albanskoj metropoli Tirani sudjeluje na dvodnevnoj regionalnoj konferenciji o nasilnom ekstremizmu 

Foto: MUP

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas, 20. svibnja u albanskoj metropoli Tirani sudjeluje na dvodnevnoj regionalnoj konferenciji o nasilnom ekstremizmu („Balkans Regional Summit to Counter Violent Extremism“). Ministar Ostojić će kao uvodničar sudjelovati na raspravi „Izgradnja sigurnih i fleksibilnih društava kroz socijalne, političke i ekonomske odgovore na poteškoće“. Tema će se fokusirati na ulogu i odgovornost lokalnih i nacionalnih vlada prema potrebama i poteškoćama zajednica najosjetljivijih na radikalizaciju i novačenje terorista. Također, naglasit će se dobre prakse koje bi se mogle iskoristiti za razvoj novih programa borbe protiv ekstremizma i terorizma.

Na konferenciji sudjeluje predsjednik Vlade Republike Albanije Edi Rama, ministri unutarnjih poslova Albanije Saimir Tahiri i Srbije Nebojša Stefanović, zamjenik ministra unutarnjih poslova Crne Gore Ivan Ivanišević kao i predstavnici civilnog društva iz regije. Ostale teme konferencije su „Unaprjeđivanje nacionalnih planova u suzbijanju nasilnog ekstremizma“ i „Jačanje odnosa lokalnih vlasti u suzbijanju nasilnog ekstremizma“.                     



Pisane vijesti