Ministarstvo unutarnjih poslova razvilo novu uslugu Obavijest o prekršaju u prometu

Slika /2020/10/ilu_ePrekrsaji2.jpg

Aplikacija olakšava uvid u prekršaje prekoračenja brzine, dostavu potrebnih podataka, ubrzava plaćanje kazne te omogućuje korisnicima praćenje statusa njihovih prekršaja

Kroz projekt „Unaprjeđenje i modernizacija rada prometne policije“, Ministarstvo unutarnjih poslova razvilo je novu uslugu Obavijest o prekršaju u prometu.
 
Radi se o aplikaciji koja je namijenjena vozačima i vlasnicima vozila koji su počinili prekršaje prekoračenja brzine u Republici Hrvatskoj. Počinitelju prekršaja, odnosno vlasniku vozila kojim je počinjen prekršaj, na kućnu adresu putem pošte dostavlja se Obavijest o počinjenom prekršaju na kojoj je naveden i pristupni kod. Pomoću pristupnog koda aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu mogu pristupiti i državljani ostalih država, dok hrvatski građani ovoj aplikaciji mogu pristupiti i putem sustava eGrađani.

Screenshot usluge

Na taj način počinitelj prekršaja odnosno vlasnik vozila moći će izvršiti:
 
•             pregled popisa prekršaja za koje je generirana obavijest o prekršaju i/ili prekršajni nalog,
•             pregled detalja prekršaja odabranog na popisu,
•             preuzimanje obavijesti o prekršaju,
•             prilaganje potvrde o plaćanju novčane kazne za prekršaj,
•             dostava podataka o vozaču,
•             dostava prigovora, tj. ugovora o novom vlasniku vozila.
 
Aplikacija olakšava uvid u prekršaje prekoračenja brzine, dostavu potrebnih podataka, ubrzava plaćanje kazne te omogućuje korisnicima praćenje statusa njihovih prekršaja. Trenutno se radi isključivo o prekršajima prekoračenja brzine, a planira se proširivanje ovih mogućnosti na ostale prekršaje.
 
Pristup ovoj novoj e-usluzi omogućen je na web stranicama MUP-a te je u kategoriji Kutak za vozače na glavnom izborniku sada moguće provjeriti status vozačke dozvole, kao i pristupiti aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu.

Priopćenja | Projekti | Promet i vozila