Na A1 teško ozlijeđena 61-godišnjakinja

U ponedjeljak, 14. kolovoza oko 10 sati, 56-godišnja državljanka Mađarske upravljala je osobnim automobilom BMW mađarskih nacionalnih oznaka zapadnim kolnikom autoceste A1, dionicom prometnog čvora Lučko – Zdenčina, lijevom prometnom trakom u smjeru juga. Dolaskom do 7.-og kilometra, nije prilagodila brzinu kretanja vozila gustoći prometa (kolona vozila) i situaciji 

U ponedjeljak, 14. kolovoza oko 10 sati, 56-godišnja državljanka Mađarske upravljala je osobnim automobilom BMW mađarskih nacionalnih oznaka zapadnim kolnikom autoceste A1, dionicom prometnog čvora Lučko – Zdenčina, lijevom prometnom trakom u smjeru juga. Dolaskom do 7.-og kilometra, nije prilagodila brzinu kretanja vozila gustoći prometa (kolona vozila) i situaciji u prometu (zaustavljena vozila) tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, izazvavši tako tzv. lančani sudar. Tako je prvo mađarska državljanka svojom BMW-om, prednjim dijelom udarila u stražnji dio automobila renault megane virovitičkih registracijskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin (67), a koji se kretao ispred iste u istoj prometnoj traci i smjeru i bio je zaustavljen u koloni vozila. Renault je odbačen naprijed te je prednjim dijelom udario u stražnji dio osobnog automobila škoda octavia slovačkih nacionalnih oznaka  kojim je upravljao 35-godišnji slovački državljanin i bio je zaustavljen u koloni vozila. Škoda je nadalje odbačena naprijed na stražnji dio osobnog automobila VW golf austrijskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Austrije, a golf je od siline naleta odbačen naprijed na Škodu octaviu slovačkih reg. kojim je upravljao 39-godišnji slovački državljanin te je škoda octavia odbačena naprijed na stražnji dio osobnog automobila također škodu slovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 72-godišnji slovački državljanin, a koji se kretao se ispred njih u istoj prometnoj traci i smjeru, a u trenutku prometne nesreće bio također zaustavljen u koloni vozila, baš kao i prethodnih pet automobila.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 61 – godišnja putnica iz osobnog automobila virovitičkih registracijskih oznaka, a liječnička pomoć pružena joj je u Klinici za traumatologiju.



Pisane vijesti