Na Bregani zaplijenjeno 498 tableta MDMA

Slika topvijesti/2015/sijecanj/tabletice_logo_mala.jpg

Detaljnom graničnom kontrolom vozila i vozača utvrđeno je postojanje sumnje da se u navedenom vozilu nalazi neutvrđena vrsta i količina droge, zbog čega je Županijski sud u Velikoj Gorici izdao nalog za pretragu predmetnog vozila, koja je provedena 1. siječnja 2015. Ispod suvozačevog sjedala pronađen je vatrogasni aparat sa posebno napravljenim spremnikom za skrivanje droge unutar kojeg se nalazilo 498 komada tableta MDMA i sprej za čišćenje motora sa posebno napravljenim spremnikom za skrivanje droge unutar kojeg se nalazilo 43,2 grama hašiša, 9,9 grama marihuane i 5 ml ulja kanabisa. 

Foto: PU zagrebačka
 
Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke, u suradnji s policijskim službenicima PGP Bregana, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom kod kojeg je pronađeno ukupno 498 tableta MDMA, 43,2 grama hašiša, 9,9 grama marihuane i 5 ml ulja kanabisa. 
 
Naime, 31. prosinca 2014. u 20.32 sati na MCGP Bregana-Obrežje, izlaz iz RH, graničnoj kontroli je pristiglo osobno vozilo marke Mercedes Sprinter zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin, te su policijski službenici postaje granične policije Bregana  nad njim proveli graničnu kontrolu.
 
Detaljnom graničnom kontrolom vozila i vozača utvrđeno je postojanje sumnje da se u navedenom vozilu nalazi neutvrđena vrsta i količina droge, zbog čega je Županijski sud u Velikoj Gorici izdao nalog za pretragu predmetnog vozila, koja je provedena 1. siječnja 2015. Ispod suvozačevog sjedala pronađen je vatrogasni aparat sa posebno napravljenim spremnikom za skrivanje droge unutar kojeg se nalazilo 498 tableta MDMA i sprej za čišćenje motora sa posebno napravljenim spremnikom za skrivanje droge unutar kojeg se nalazilo 43,2 grama hašiša, 9,9 grama marihuane i 5 ml ulja kanabisa.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 40-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je predana nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisano u čl. 190. st. 2. KZ-a.
 
Vrijednost pronađene droge procjenjuje se na oko 30 tisuća kuna.


Pisane vijesti