Na godišnjoj konferenciji SEPCA-e izabran izvršni direktor

Slika topvijesti/godina2010/PROSINAC/sepca04.jpg

Skup u Ohridu ujedno je bio i priprema za Konferenciju o organiziranom kriminalu u jugoistočnoj Europi i prezentiranje izvješća o stanju borbe protiv organiziranog kriminala u JI Europi, koja će u organizaciji Interpola i SEPCA-e održati od 14. do 16. prosinca u Lyonu.

Foto: Federalna uprava policije BiH

U makedonskom Ohridu od 29. studenoga do 1. prosinca, održao se redovni godišnji koordinacijski sastanak Udruženja šefova policija zemalja jugoistočne Europe – SEPCA. Na sastanku se raspravljalo o izvješću o radu SEPCA-e, financijskom izvješću i prijedlogu proračuna za 2011. godinu, o tekstu novog Statuta te izvješćima o provođenju pojedinih projekata u sklopu Udruženja.

Prvog radnog dana sastanka u Ohridu na prijedlog Izvršnog odbora jednoglasnom odlukom svih članova Udruženja šefova policija zemalja JI Europe za izvršnog direktora SEPCA-e izabran je direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić. Najznačajniji događaj drugoga dana svakako je potpisivanje novog Statuta, koji je uz niz amandmana nadopunjen i odredbom o  opisu poslova Izvršnog direktora.

Na konferenciji su bili i partneri SEPCA-e, predstavnici međunarodnih organizacija: Europske komisije, Interpola, Europola, FBI-a, RCC-a Sarajevo, PSS-a Ljubljana te SDC-a Švicarska, koji je ujedno i glavni financijer SEPCA-e. Na skupu su bili i visoki dužnosnici policija Italije i Austrije, zemalja koje su zainteresirane za članstvo u SEPCA-i.

Skup u Ohridu ujedno je bio i priprema za Konferenciju o organiziranom kriminalu u jugoistočnoj  Europi i prezentiranje izvješća o stanju borbe protiv organiziranog kriminala u JI Europi (''South East Europe Threat Assesment on Criminality - SEE-TAC)“, koja će u organizaciji Interpola i SEPCA-e održati od 14. do 16. prosinca u Lyonu. Dogovoreno je da uvodničari na konferenciji u Lyonu budu generalni tajnik Interpola Ronald K. Noble i direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić.

Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić dobio je plaketu za svoje zasluge u Udruženju kao bivši predsjednik SEPCA-e, koju mu je uručio Ljupče Todorovski, direktor policije Republike Makedonije.



Pisane vijesti