Na Kninskoj tvrđavi podignuta zastava Republike Hrvatske

Na Kninskoj tvrđavi pročitana je i povjesnica VRO Oluja te imena 238 poginulih pripadnika Hrvatskih snaga i dvoje nestalih u oslobodilačkoj VRO Oluja

Izvor: HINA / MUP RH

Podizanjem zastave na Kninskoj tvrđavi u ponedjeljak je nastavljeno središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice oslobodilačke Vojno redarstvene operacije (VRO) "Oluja."

Svečanom programu na Kninskoj tvrđavi  nazočio je hrvatski državni vrh, među kojima, uz potpredsjednika vlade RH i ministra unutarnjih poslova dr.sc. Davora Božinovića, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Uz zvonjavu crkvenih zvona podignuta je zastava Republike Hrvatske.

Na Kninskoj tvrđavi pročitana je i povjesnica VRO Oluja te imena 238 poginulih pripadnika Hrvatskih snaga i dvoje nestalih u oslobodilačkoj VRO Oluja. Nastupile su Klapa Hrvatske ratne mornarice (HRM) "Sv. Juraj" i Policijska klapa "Sveti Mihovil".

Akro grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) "Krila Oluje"  je iznad Kninkse tvrđave izvela je svoj program . Tijekom svečanosti na Kninskoj tvrđavi ispaljena su i 24 počasna plotuna u spomen na 24 obljetnicu VRO Oluja.

Po završetku programa na Kninskoj tvrđavi nazočni su se mimohodom uputili prema crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta gdje će biti služena svet misa za Domovinu. Misu će predvoditi zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica