Na međunarodnoj regati tri hrvatska policajca osvojila 5 medalja

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova postigli su izvrsne rezultate za hrvatsku kajakašku reprezentaciju na međunarodnoj regati

FOTO: MUP

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Petar Ivić i Marko Jelkić iz PU osječko-baranjske te Štefo Lutz iz PU zagrebačke postigli su izvrsne rezultate za hrvatsku kajakašku reprezentaciju na međunarodnoj regati koja je od 5. do 7. srpnja održana u talijanskom gradu Auronzo di Cadore.

Marko Jelkić i Petar Ivić osvojili su srebrnu medalju u kanuu dvokleku na 500 metara te zlatnu medalju u kategoriji C2 na 200 metara. Pojedinačno je u kategoriji C1 na 200 metara zlatnu medalju osvojio Marko Jelkić, a srebrnu Štefo Lutz, koji je osvojio i broncu u jednokleku na 500 m.

Petar Ivić, temeljni policajac u Policijskoj postaji Beli Manastir, veslanjem se bavi 15-ak godina, od osnovnoškolskih dana i višestruki je državni prvak, a na školovanje na Policijsku akademiju došao je u redovima sportaša.

Marko Jelkić, koji je nedavno iz interventne policije PU osječko-baranjske prešao u postrojbu Specijalne jedinice policije Osijek, također je u veslanju od juniorskih dana 2002. godine, a najbolje je rezultate ostvario u posljednje tri godine, dobrim plasmanom na dva svjetska i dva europska prvenstva.

I Štefo Lutz, pripadnik interventne policije PU zagrebačke, trenira od 2002., a kajakaškoj reprezentaciji pridružio se 2005. kao mlađi junior, otkad redovito pobjeđuje na državnim natjecanjima. Za ostvarene vrhunske sportske rezultate primio je uz još 12 policajaca i prigodnu nagradu 2018. godine, koju je policajcima sportašima na inicijativu Povjerenstva za sport MUP-a uručio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović jer svojim rezultatima u najboljem svjetlu predstavljaju hrvatsku policiju u zemlji i svijetu.

U te rezultate uloženo je puno truda i rada, što nije uvijek jednostavno uskladiti s radnim obavezama, no trojica kanuista naglašavaju da su zahvalni svojim nadređenima i kolegama, koji imaju razumijevanja za njihove treninge i natjecanja te im izlaze ususret koliko je god moguće.

Idući veliki izazov ovim veslačima bit će Svjetsko prvenstvo u mađarskom Segedinu 28. kolovoza 2019., koje je ujedno i kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. godine.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica