Na Policijskoj akademiji započeo 3. Pedagoško-instruktivni seminar

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu održava se 3. ovogodišnji Pedagoško-instruktivni seminar za predavače-instruktore

Foto: Policijska akademija

U organizaciji Službe za stručno usavršavanje i specijalizacije na Policijskoj akademiji u Zagrebu od 25. veljače do 01. održava se 3. ovogodišnji Pedagoško-instruktivni seminar za predavače-instruktore.

Seminar su otvorili voditelj Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Ilija Jakić i  voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko knjižničnu djelatnost Mirjana Abramović. Nakon otvaranja seminara polaznicima je prezentiran novi vid obrazovanja, prioritetno usmjeren isključivo potrebama krajnjih korisnika.
Policijska akademija je osigurala sredstva i usmjerila obrazovanje, ne samo na face to face fazu već i online fazu edukacije. Takav sustav obrazovanja namijenjen je upravljanju obrazovnim sadržajem i najkorišteniji je takav alat za učenje online u svijetu, omogućujući i interaktivnu nastavu i virtualno organiziranje kolegija, što je nama prioritet u približavanju potreba s „terena“ i organizaciji rada dostupnog materijala uvijek i za sve uz poticanje motivacije.

Motivacija označava sva ona ponašanja koja usmjeravamo na naše akcije i dovode nas do ostvarenja nekog cilja koji smo postavili (stjecati nove kompetencije i znanja kako bi ih kroz ovakve vidove edukacije prenosili drugima), tako da uz ovaj novi i moderni način obrazovanja i korištenje dostupnih tehnologija možemo postići više pri svakom vašem i našem obrazovanju. Bitno je istaknuti da je online učenje dio cjeloživotnog obrazovanja i obuhvaća organizirano učenje koje uključuje uz obvezno obrazovanje i nenamjerno, neorganizirano i spontano stjecanje znanja koje se može provoditi cijeli život uz ovakvu organizaciju i dostupnost materijala i mogućnost nadogradnje. Jačanje cjeloživotno obrazovanja, stručnog usavršavanja i specijalizacije tijekom karijere policajaca - posebno je istaknuo voditelj Jakić.

Informacijske i komunikacijske tehnologije su u vrlo kratkom vremenu postale osnovni element modernog društva što dovodi do sve većih zahtjeva za stjecanjem digitalnih vještina i kompetencija u kojem smjeru Policijska akademija prioritetno nastavlja. Uspostavljena je stranica e-obrazovanja, https://e-obrazovanje.fkz.hr/ gdje se sada a i u budućnosti grade temelji usmjereni suvremenom obrazovanju.

Seminar je namijenjen za 18 visokoobrazovanih djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova kojima je od samog početka osiguran pristup novim i modernim tehnologijama i alatima e-učenja čime će se bitno modernizirati način poučavanja policijskih službenika kroz omogućavanje interaktivne nastave i virtualno organiziranje kolegija.
Itekako je važno osigurati pristup novim i modernim tehnologije i alatima e-učenja kao i pružiti sustavnu podršku pri njihovoj integraciji u obrazovni proces, što je jedan od ciljeva u koji trenutno ulaže Policijska akademija, istaknula je još jednom voditeljica Abramović.

Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje