Nabava magnetsko-optičkih uređaja za identifikaciju i detekciju krivotvorenih brojeva šasije vozila

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/EU/eufondovi.jpg

Nabavom 8 magnetsko-optičkih uređaja za identifikaciju i detekciju krivotvorenih brojeva šasije vozila doprinijet će se daljnjem osiguravanju visoke razine unutarnje sigurnosti schengenskog područja

FOTO: ilustracija

Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije je 14. ožujka 2023. godine donijela Odluku o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Nabava magnetsko-optičkih uređaja za identifikaciju i detekciju krivotvorenih brojeva šasije vozila“ u okviru Fonda za integrirano upravljanje granicama, Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike (BMVI).

Nabavom 8 magnetsko-optičkih uređaja za identifikaciju i detekciju krivotvorenih brojeva šasije vozila doprinijet će se daljnjem osiguravanju visoke razine unutarnje sigurnosti schengenskog područja, odnosno poduprijet će se djelotvorno europsko integrirano upravljanje na vanjskim granicama radi olakšavanja zakonitih prelazaka granice, suzbijanja prekograničnog kriminaliteta te djelotvornog upravljanja migracijskim tokovima.

Također će se postići puna primjena schengenskih standarda u provedbi granične kontrole na vanjskim granicama EU.

Ukupna vrijednost projekta „Nabava magnetsko-optičkih uređaja za identifikaciju i detekciju krivotvorenih brojeva šasije vozila“ iznosi 500.000,00 € s PDV-om, od čega će se 75% sufinancirati sredstvima Fonda za integrirano upravljanje granicama, Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike, dok je 25% sredstava osigurano iz Državnog proračuna.
 

Pisane vijesti | Projekti | Vanjski i europski poslovi