Nabava operativne opreme za graničnu kontrolu za potrebe EES-a

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/mup_eu_shutterstock_106006199_cr.jpg

Donesena je odluka o financiranju te je potpisan Sporazum o izravnoj dodjeli financijskih sredstava iz Fonda za integrirano upravljanje granicama ukupne vrijednosti 13.400.000,00 EUR

FOTO: ilustracija

Povodom projektnog prijedloga Uprave za granicu ''Nabava operativne opreme za graničnu kontrolu za potrebe EES-a“ donesena je Odluka o financiranju te je potpisan Sporazum o izravnoj dodjeli financijskih sredstava iz Fonda za integrirano upravljanje granicama, Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike ukupne vrijednosti 13.400.000,00 EUR.
 
Nabava operativne opreme provodi se sukladno Uredbi (EU) 2017/2226 Europskog parlamenta i Vijeća od 30. studenog 2017. o uspostavi sustava ulaska/izlaska (EES) za registraciju podataka o ulasku i izlasku te podataka o odbijanju ulaska za državljane trećih zemalja koji prelaze vanjske granice država članica.

Nabava se provodi s ciljem poboljšanja nadzora vanjske granice Europske unije, sprječavanja nezakonitih migracija, otkrivanja i istraga kaznenih djela terorizma i drugih teških kaznenih djela, te boljeg nadzora boravka državljana trećih zemalja u smislu prekoračenja kratkotrajnog boravka u državama članicama. 
 

Pisane vijesti | Projekti