Najava: Obilježavanje Dana policije 2010.

Slika dpolicije2010.jpg

Svake godine 29. rujna na blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policije, hrvatska policija i Ministarstvo unutarnjih poslova RH obilježavaju svoj dan – Dan policije. Prigoda je to za prisjećanje na stvaranje suvremene hrvatske policije, što i ove godine činimo s posebnim ponosom.

 
Svake godine 29. rujna, na blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policije, hrvatska policija i Ministarstvo unutarnjih poslova RH obilježavaju svoj dan Dan policije. Prigoda je to za prisjećanje na stvaranje suvremene hrvatske policije, što i ove godine činimo s posebnim ponosom.
 
Na ovaj dan prisjećamo se kako su hrvatski policajci prvi stvarali temelje neovisnosti i suverenosti Lijepe Naše. Iz hrvatske policije, prve oružane sile u obrani Domovine, razvila se i pobjednička hrvatska vojska.
 
Danas je, zahvaljujući visokoj profesionalnosti, odgovornosti i požrtvovnosti hrvatskih policajaca, Ministarstvo unutarnjih poslova jamstvo stabilnosti i sigurnosti svih građana u našoj domovini, ali i lider u zemljama regije, što je prepoznala i međunarodna zajednica.
 
Hrvatska policija danas je članica brojnih međunarodnih policijskih organizacija, asocijacija i inicijativa, što pridonosi njezinom ugledu na međunarodnoj razini. U vrijeme kad je za Hrvatsku jedno od najvažnijih pitanja ulazak u EU, reforme i projekti, koje je ostvarilo Ministarstvo unutarnjih poslova, od iznimne su važnosti jer se upravo kroz njih ispunjavaju neki od najvažnijih preduvjeta za ispunjenje tog cilja.
 
Dan policije prigoda je da se svi zajedno prisjetimo svih profesionalnih i ljudskih napora uloženih u zajednički cilj kako bismo danas, u samostalnoj i neovisnoj državi Hrvatskoj, s još većim samopouzdanjem i vjerom u svoje mogućnosti, gledali u budućnost.
 
Radujemo se što ćemo i ove godine 29. rujna obilježiti Dan policije!
 
Program će se odvijati prema sljedećem rasporedu:
 
9,00 sati   - polaganje vijenaca na Oltaru Domovine na Medvedgradu
 
9,30 sati   - polaganje vijenaca na Gradskom groblju Mirogoj: 
                  - spomenik Glas hrvatske žrtve – Zid boli
                  - središnji križ u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata
                  - grob dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske
                  - zajednička grobnica za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju
 
13,45 sati - uručenje godišnjih nagrada MUP-a 26-orici policijskih službenika
                  - prezentacija novog dizajna web stranice MUP-a u Amfiteatru Ravnateljstva policije
 
16,00 sati Sveta misa u crkvi Sv. Marka
                  -  misu predvodi mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij
 
19,00 sati -  Svečana akademija u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog
                  -  prigodne govore u povodu Dana policije održat će glavni ravnatelj policije Oliver Grbić i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko
                  -  program će uveličati „Big band“ Hrvatske radiotelevizije, Đani Stipaničev te klapa „Vinčace“
                  -  na Svečanoj akademiji bit će promovirana i nova svečana policijska odora
                                                                   
Visoko izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova, na čelu s ministrom Tomislavom Karamarkom, primit će u Predsjedničkim dvorima predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović te u Banskim dvorima predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor.


Pisane vijesti