NAJAVA: Sastanak direktora policija u Sofiji

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/zastave_mup_policija.jpg

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 31. ožujka, u Sofiji u Bugarskoj održat će se izvanredni sastanak direktora policija, na kojem će sudjelovati glavni ravnatelj policije Vlado Dominić. Sastanak se održava u sklopu Salzburškog foruma, kojim do kraja lipnja ove godine predsjeda Hrvatska, a glavna će tema biti migracijska kriza, s okosnicom na Zaključke Europskog vijeća i Sporazum EU – Turska.

Inače, u našem šestomjesečnom predsjedanju Forumom, Ravnateljstvo policije je u protekla dva mjeseca provelo niz aktivnosti, od kojih ističemo konferenciju šefova nacionalnih jedinica za suzbijanje krijumčarenja migranata i trgovanja ljudima održanu u Valbandonu, odnosno radionicu u vezi ilegalnih migracija održanu u Zagrebu.

Sve navedene aktivnosti uvod su u ministarsku konferenciju Salzburškog foruma, koja će se održati u lipnju, a na kojoj će uz zemlje članice (Bugarska, Austrija, Hrvatska, Češka, Mađarska, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija) sudjelovati i zemlje partneri: Srbija, BiH, Moldavija, Albanija, Makedonija i Crna Gora.



Pisane vijesti