Nakon prometne nesreće udarila policijskog službenika

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/alkotest02.jpg

Jučer, 26. kolovoza oko 20.20 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija

Jučer, 26. kolovoza oko 20.20 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Žena starosti 36 godina upravljala je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0.93 g/kg u smjeru Hrašćice. U jednom je trenutku zaustavila svoje vozilo na kolniku Varaždinske ulice, te započela kretanje unazad, a da se prethodno nije uvjerila da time ne ugrožava i ne ometa druge sudionike u prometu.

Tom je prilikom stražnjim lijevim dijelom vozila udarila u desni bočni dio osobnog vozila kojim je neposredno iza nje upravljao 34-godišnjak, koji je u tom trenutku u namjeri izbjegavanja udara skrenuo vozilom na lijevu stranu kolnika. Obzirom da je 36-godišnjakinja tijekom očevida prometne nesreće iskazivala namjeru daljnjeg upravljanja vozilom unatoč utvrđenoj koncentraciji alkohola, određena joj je mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole uz isključivanje iz prometa. Prilikom smještaja iste u službeno policijsko vozilo radi prevoženja u prostorije Policijske uprave varaždinske, navedena je započela vrijeđati policijskog službenika  koji je sjeo kraj nje, nakon čega ga je desnom rukom udarila u glavu. Nakon toga se smirila, te je uz uporabu sredstava prisile dovedena u Policijsku upravu varaždinsku i smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

U Policijsku upravu pozvana je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, te je liječnica konstatirala da 36-godišnjakinja nije ozlijeđena prilikom uporabe sredstava prisile, dok je policijski službenik zadobio ozljedu u vidu crvenila ispod lijevog oka. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Napad na službenu osobu, te prekršajna prijava za prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Pisane vijesti