Napad na policijske službenike

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/napad_sakama.jpg

Jučer, 12. prosinca oko 12.45 sati, na Trgu Pavla Štoosa u Varaždinu, prilikom uredovanja policijskih službenika Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske po dojavi o narušavanju javnog reda i mira, muškarac starosti 39 godina

Foto: Ilustracija

Jučer, 12. prosinca oko 12.45 sati, na Trgu Pavla Štoosa u Varaždinu, prilikom uredovanja policijskih službenika Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske po dojavi o narušavanju javnog reda i mira, muškarac starosti 39 godina napao je jednog policijskog službenika, udarivši ga svojom glavom u čelo, dok je za to vrijeme maloljetnik starosti 14 godina pokušao napasti drugog policijskog službenika, prijeteći istom. Policijski je službenik izbjegao napad te je maloljetnik uz uporabu sredstava prisile savladan i doveden u prostorije Policijske uprave varaždinske.

Dvojica policijskih službenika za to su vrijeme pokušala savladati 39-godišnjaka koji je cijelo vrijeme pružao aktivni otpor i uspio se istrgnuti iz zahvata, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja, no kasnije se sam javio policijskim službenicima Policijske postaje Varaždin. U prostorije PU varaždinske pozvana je ekipa HMP DZ Varaždin te je od strane liječnika utvrđeno da je policijski službenik zadobio ozljedu u vidu natučenja u predjelu čela, dok 39-godišnjak kao ni 14-godišnji maloljetnik nisu zadobili ozljede prilikom uporabe sredstava prisile.

Protiv 39-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava za kazneno djelo Napad na službenu osobu iz članka 318. Kaznenog zakona, a protiv 14-godišnjaka za kazneno djelo Pomaganje iz članka 38. u svezi sa člankom 318. navedenog Zakona.



Pisane vijesti