Napad na službenu osobu u Bjelovaru

Slika PU_BB/slike vijesti/nasilnik_udara_sakom.jpg

Jučer oko 15,30 sati u trgovačkom centru „Billa“u Bjelovaru 35-godišnji hrvatski državljanin je počinio kazneno djelo „Napad na službenu osobu“ i kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda u pokušaju“.

Foto: Ilustracija

       Jučer oko 15,30 sati u trgovačkom centru „Billa“u Bjelovaru 35-godišnji hrvatski državljanin je počinio kazneno djelo „Napad na službenu osobu“ i kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda u pokušaju“.

       Naime, navedeni je u trgovačkom centru započeo verbalnu prepirku sa 43-godišnjim policijskim službenikom Policijske postaje Bjelovar koji je bio van službe u civilnom odjelu, zbog ranijeg ponašanja policijskog službenika prema njemu prilikom obavljanja službenih poslova. Nakon toga 35-godišnjak je sačekao policijskog službenika  ispred izlaza te ga fizički napao udarajući ga šakom u predjelu  glave, da bi potom policijski službenik radi odbijanja napada od sebe na isti način uporabio tjelesnu snagu sve dok je napad na njega aktivno trajao. Nakon što je napadača u jednom trenutku zahvatom uspio onemogućiti u daljnjem napadu, policijski službenik je obavijestio policiju i zatražio pomoć. Kako se  napadač potom  primirio,  policijski službenik  ga je pustio, da bi ovaj potom iz svog automobila izvadio ključ za montiranje kotača te ponovo napao policijskog službenika udarivši ga nekoliko puta  ključem po glavi  verbalno mu prijeteći. Pošto je policijski službenik imao obilnije krvarenje na glavi , počinitelj je prestao s napadom da bi potom bio priveden u policijsku postaju od strane policijske ophodnje koja je došla na mjesto događaja, a radi provođenja kriminalističkog istraživanja. Tijekom ovog događaja učesnici su zadobili  lakše tjelesne ozljede, a samo je policijski službenik zadržan na liječenju u bolnici.

      Tijekom današnjeg dana 35-godišnji hrvatski državljanin će uz  kaznenu prijavu biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru. Slijedi daljnji rad radi donošenja ocjene opravdanosti i zakonitosti uporabe sredstava prisile od strane policijskog službenika.                     



Pisane vijesti