Napao policijskog službenika u Rovinju

Slika PU_I/uhicenik02.jpg

Rovinjska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da je 24-godišnjak iz Pule počinio kazneno djelo napada na službenu osobu.

Foto: Ilustracija  

Rovinjska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da je 24-godišnjak iz Pule počinio kazneno djelo napada na službenu osobu.

Naime, jučer oko 2,40 sati na raskrižju ulica Luja Adamovića i Stjepana Radića,  trojica policijskih službenika Policijske postaje Rovinj, obavljali su poslove kontrole vozila i vozača. U trenutku kada su se dvojica policajaca nalazila u službenom vozilu radi utvrđivanja identiteta vozača zaustavljene Toyote Corola, trećem policijskom službeniku, 31-godišnjaku iz Rovinja, koji je službu obavljao u civilnom odijelu s istaknutom značkom, prišao je 24-godišnji Puljanin i upitao da li može dobiti prijevoz do Pule, a potom i da želi prijaviti gubitak novčanika. Nakon što ga je policijski službenik uputio da gubitak novčanika može prijaviti u prostorijama policijske postaje, 24-godišnjak je udario policajaca rukom u nos te je krenuo prema njemu kako bi ga ponovno udario. Ozlijeđenom kolegi, u pomoć su odmah pristupila dvojica policijskih službenika, koji su utvrđivali identitet zaustavljenog vozača te su prema 24-godišnjem Puljaninu primijenili sredstva prisile i priveli ga u policijsku postaju.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je Puljanin bio pod utjecajem alkohola (1,42 g/kg), a liječničkim pregledom da su i 24-godišnjak i 31-godišnji policajac lakše ozlijeđeni.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 24-godišnji Puljanin je jučer oko 18 sati priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli.



Pisane vijesti