Nastavak kriminalističkog istraživanja u OA Ordinacija

Slika ILUSTRACIJE/policija01.jpg

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem u svezi s inkriminiranim radnjama na Odjelu za ženske bolesti i porodništvo Opće bolnice Varaždin i privatnim ginekološkim ordinacijama, utvrđeno je da je liječnica Opće bolnice Varaždin od siječnja 2008. do veljače 2010. godine počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 337

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem u svezi s inkriminiranim radnjama na Odjelu za ženske bolesti i porodništvo Opće bolnice Varaždin i privatnim ginekološkim ordinacijama, utvrđeno je da je liječnica Opće bolnice Varaždin od siječnja 2008. do veljače 2010. godine počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 337. Kaznenog zakona u 54 navrata, a na poticaj liječnika, vlasnika privatne ginekološke ordinacije iz Varaždina.

Navedena je liječnica od vlasnika koji je u privatnoj ginekološkoj ordinaciji izuzimao uzorke za daljnju analizu (PAPA testove), zaprimala uzorke, obavljala njihovu analizu i izrađivala kompletne nalaze, ali ih nije prikazivala u propisane i obvezne evidencije u sklopu djelatnosti u OB Varaždin, čime je uzrokovala sprječavanje fakturiranja troškova obrade tih nalaza od strane OB Varaždin prema privatnoj ginekološkoj ordinaciji. Protiv liječnice je Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnesena kaznena prijava zbog počinjena 54 kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, a protiv vlasnika privatne ginekološke ordinacije za isto toliko kaznenih djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. 



Pisane vijesti