Nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari

Utvrđeno je da je maloljetnik (17) postavio na facebook dvije fotografije: s pištoljem koji je oduzet i sa zračnom puškom za koju je utvrđeno da je u vlasništvu 21-godišnjaka....

 Foto: ilustracija

Tijekom kriminalističkog istraživanja, jučer 21. listopada, temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Zadru, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija u vlasništvu 42-godišnjaka.

Prije početka pretrage dragovoljno je izručio pištolj marke Beretta s pripadajućim spremnikom, 146 komada streljiva, jednu ručnu bombu, pripadajući upaljač, tri komada trotilskog metka.

Pregledom Internet portala, facebook-a, utvrđeno je da je njegov maloljetni sin (17) postavio dvije fotografije: s pištoljem koji je oduzet i sa zračnom puškom za koju je utvrđeno da je u vlasništvu 21-godišnjaka.

Svo oružje, streljivo i eksplozivne tvari  oduzete su, a protiv 42-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, dok je za 17-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu za mladež proslijeđeno opće posebno izvješće te obavijest Centru za socijlanu skrb. Protiv 21-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog iz Zakona o oružju.  



Pisane vijesti