Njemački kolege posjetili ronilački centar na Lošinju

Slika topvijesti/2017/lipanj/njemacki_ronioci2.jpg

Njemački policijski ronioci dolaze na Lošinj od 2002. godine te zajedno sa hrvatskim kolegama obavljaju zajedničke sigurnosne kondicijske dubinske urone 

Foto: MUP

Ronilački centar Specijalne policije  na Lošinju ugostio je šestoricu ronioca  interventne policije savezne pokrajine  Niedersachsen SR Njemačke. Ronioci su na Lošinju boravili od 17. do 24. 6. gdje su pored ostalog razmjenjivali iskustva i međusobno prikazali nove vještine.

Njemački policijski ronioci dolaze na Lošinj od 2002. godine te zajedno sa hrvatskim kolegama obavljaju zajedničke sigurnosne kondicijske dubinske urone. Uroni se odvijaju u širem akvatoriju otoka Lošinja, na samom Lošinju te na otocima Unije, Male Srakane, Susak i Premuda. Prvenstveno su to dubinski uroni, gdje ronioci postižu dubine do 50 metara, ali se uvježbava i podvodna orijentacija, ronjenje na liticama, na potopljenim brodovima, u podvodnim špiljama i sl.

Svake godine njemački kolege dolaze u tri skupine pa je tako prva skupina gostovala sada u lipnju dok se posjet druge dvije skupine očekuje u rujnu.



Pisane vijesti