Nove internetske stranice MUP-a RH

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/SPOJ_PLAVI_OKVIR.JPG

Ministarstvo unutarnjih poslova migriralo na gov.hr platformu

FOTO: ILUSTRACIJA

S današnjim danom Ministarstvo unutarnjih poslova je 11. po redu ministarstvo čije su stranice, u koordinaciji sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva, migrirale na gov.hr platformu, odnosno peto ove, 2019. godine.
 
Web stranice MUP-a RH sadrže puno više informacija za građane i institucije od dosadašnjih te se sastoje od 26 zasebnih web stranica i to MUP-a RH (mup.gov.hr), Ravnateljstva policije (policija.gov.hr), Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja (forenzika.gov.hr), Policijske akademije (policijska-akademija.gov.hr), Muzeja policije (muzej-policije.gov.hr), Zaklade policijske solidarnosti (zaklada-policijske-solidarnosti.gov.hr) te 20 stranica za svaku policijsku upravu.
 
Stranice prate strukturu i izgled svih stranica na gov.hr platformi, uz zadržavanje svoje prepoznatljive plave boje.
 
Na stranici MUP-a RH novost je e-knjižnica u kojoj se mogu pronaći on line izdanja časopisa "Policija i sigurnost", glasila: "Mir, ugled, povjerenje", godišnjake policije te publikacija i brošura. Na stranicama Ravnateljstva policije novitet je rubrika Povijest hrvatske policije, potom Međunarodna policijska suradnja koja pruža informacije o Sigurnoj turističkoj sezoni, mirovnim misijama te Cro Gis projektu. Otvorili smo rubriku Prevencija u kojoj građani također mogu naučiti nešto više o samozaštitnom ponašanju, proučiti brošure policije, upoznati se s projektima koje provodimo ili pregledati video materijale.
 
Novost je i kategorija Građani detektivi gdje se nalaze poveznice na kojima zainteresirani korisnici mogu preuzeti aplikaciju za e-dojave sumnjivih događaja „MUP Sigurnost i povjerenje“, pregledati lica osoba za kojima tragamo, nestale i otuđene umjetnine, krivotvorine te pronađene umjetnine.
 
Važna informacija je i da sve ove sadržaje možete pronaći upisivanjem u tražilicu.
 
Što se tiče naših prepoznatljivih sadržaja, podsjećamo sve naše korisnike da i na novo dizajniranim stranicama, u informacijama za građane, i na stranicama MUP-a i na stranicama Ravnateljstva policije, mogu pronaći savjete za različite životne situacije, pogotovo u području prijevara i računalne sigurnosti, nasilja općenito te sigurnosti djece na internetu.
 
Kao i dosad, građani u nekoliko koraka mogu doći do odgovora na pitanja iz područja prometa, osobnih isprava, prebivališta i boravišta, oružja, državljanstva.
 
Uvijek nam je važno što građani misle o našem radu, radu policijskih službenika i svih drugih djelatnika ovog ministarstva, pa se i na novoj stranici nalaze i upute na koji način građani mogu  uputiti pohvalu, ali i pritužbu na rad svih djelatnika MUP-a.
 
Prilikom ulaska u aplikaciju Red Button za online prijavu zlostavljanja djece također se nalaze korisne informacije o opasnostima koje vrebaju te savjetima kako se zaštititi, kako za djecu tako i za roditelje te iz područja maloljetničke delinkvencije, kriminaliteta na štetu djece i obiteljskog nasilja.
 
Nadamo se da će vam novi web ministarstva i policije biti na korist, jer promjene smo i radili radi bolje usluge vama, našim korisnicima.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica