Novska: Pretragom kuće pronađena marihuana i oružje

 

Jučer, 10. veljače, na ulici u Novskoj zatečen je 28-godišnji Novljanin kod kojega su policijski službenici pronašli i oduzeli 3,5 grama marihuane.

Nešto kasnije toga dana po nalogu Županijskog suda u Sisku izvršena je pretraga njegove obiteljske kuće i tom je prilikom pronađeno ukupno 48,2 grama marihuane pakirane u više vrećica te šest sjemenki indijske konoplje.

Osim droge pronađena je i jedna zračna puška prepravljena u malokalibarsku pušku, a koju je on nezakonito posjedovao i držao u svojoj kući, te je pronađeno i 19 plastičnih paketića u kojima se nalazila nepoznata tvar nalik na eksploziv, a za koju će se provesti dodatne provjere da se utvrdi je li riječ doista o eksplozivu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 28-godišnjak sredinom prošle, 2010. godine u šumi na području Novske zasadio i uzgojio biljke indijske konoplje, koje je potom u obiteljskoj kući osušio i prepakirao u pronađene vrećice s namjerom daljnje preprodaje, ali i osobne konzumacije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.



Pisane vijesti