Obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Slika topvijesti/2011/lipanj/20_06_DROGA/tx2_DROGA.jpg

U povodu obilježavanja 26. lipnja, Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, organiziran je promotivni program na omiljenom zagrebačkom Cvjetnom trgu

Foto: MUP 

Danas, 20. lipnja, na omiljenom zagrebačkom Cvjetnom trgu Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske organizirao je promotivni program u povodu obilježavanja  26. lipnja, Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, kojeg je 1987. godine proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda, želeći time upozoriti globalnu svjetsku javnost na rastući problem zlouporabe droga i potrebu aktivnog uključivanja svih aktera u društvu za djelovanje u postizanju zajedničkog cilja: Međunarodno društvo slobodno od zlouporabe droga.

Tom prigodom nadležna ministarstva udruge za suzbijanje zlouporabe droga, zatvorske ustanove i druge organizacije predstavile su svoj rad s područja ovisnosti o drogama te su na postavljenim štandovima dijelile edukativno-promotivne materijale o prevenciji ovisnosti. U sklopu programa upriličen je i prigodan glazbeno-scenski program.

I Ministarstvo unutarnjih poslova u sklopu ovog programa predstavilo je svoj rad s područja suzbijanja zlouporabe droga, posebice prevenciju kriminaliteta droga. Održana je tako i pokazna vježba službenog psa za otkrivanje droga, predstavljen RAPI SCAN, uređaj za otkrivanje prisutnosti droga u organizmu kod sudionika u cestovnom prometu te prezentiran djelokrug rada Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, kao i preventivni rad Odjela prevencije PU zagrebačke.

Događaju je u ime Ministarstva unutarnjih poslova nazočio načelnik odjela droga u PNUSKOK-u Zoran Babić  te načelnik Odjela za prevenciju u Uredu glavnog ravnatelja policije Mato Blažanović.



Pisane vijesti