Odluka o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta "Digitalna forenzika za kibernetički kriminalitet – DiForCC“

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/EU/eufondovi.jpg

Nabavom navedenih računalnih programa osnažiti će se kapaciteti policijskih službenika za digitalnu forenziku u Upravi kriminalističke policije i svim policijskim upravama u Republici Hrvatskoj 

Foto: Ilustracija

Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije je dana 23. kolovoza 2023. godine donijela Odluku o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta "Digitalna forenzika za kibernetički kriminalitet – DiForCC" u okviru Fonda za unutarnju sigurnost.

Svrha projekta "Digitalna forenzika za kibernetički kriminalitet – DiForCC" je nabava računalnih programa za analizu digitalnih dokaza radi efikasnijeg izvršavanja naloga sudova za pretragom nositelja elektroničkih dokaza u kaznenim predmetima suzbijanja terorizma, te ozbiljnog i organiziranog kriminala.

Nabavom navedenih računalnih programa osnažiti će se kapaciteti policijskih službenika za digitalnu forenziku u Upravi kriminalističke policije i svim policijskim upravama u Republici Hrvatskoj za pronalazak dokaza ključnih za kazneni progon počinitelja najtežih kaznenih djela.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.650.000,00 EUR-a s PDV-om te je u iznosu od 2.385.000,00 EUR financiran sredstvima Fonda dok će se preostali iznos financirati iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.



Pisane vijesti | Projekti