Odluka o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta "Održavanje PNR sustava – OPNRS“

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/EU/eufondovi.jpg

Svrha projekta je održavanje, odnosno osiguravanje kontinuiranog rada i funkcioniranja Sustava za prikupljanje, korištenje i razmjenu podataka o putnicima u zračnom prijevozu – PNR sustav

Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije je dana 21. kolovoza 2023. donijela Odluku o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta "Održavanje PNR sustava – OPNRS“ u okviru Fonda za unutarnju sigurnost.

Svrha projekta je održavanje, odnosno osiguravanje kontinuiranog rada i funkcioniranja Sustava za prikupljanje, korištenje i razmjenu podataka o putnicima u zračnom prijevozu – PNR sustav.

Naime, PNR sustav je neophodan za rad nacionalne jedinice za informacije o putnicima te je ovaj projekt usmjeren upravo na ostvarivanje kontinuiteta njegove održivosti, a kako bi se nacionalna jedinica za informacije o putnicima mogla nositi sa svim sigurnosnim izazovima povezanima sa terorizmom i drugim teškim kaznenim djelima u svrhu njihova otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja, kao i u svrhu izvršenja kaznenopravnih sankcija izrečenih za navedena kaznena djela, čime će se znatno povećati razina sigurnosti, ne samo građana Republike Hrvatske, nego i svih građana Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.100.000,00 EUR-a s PDV-om i u potpunosti je financiran sredstvima Fonda.



 

Pisane vijesti | Projekti