Odluke o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekata

Nabava pasa i vozila za prijevoz pasa

Samostalni sektor za Schengensku koordinaciju i fondove Europske unije je 30. listopada 2018. godine donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta u okviru Fonda za unutarnju sigurnost, Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza, za provedbu projekta „Nabava pasa i vozila za prijevoz pasa“.
 
Svrha projekta „Nabava pasa i vozila za prijevoz pasa“ je opremanje granične policije psima i vozilima za prijevoz pasa za detekciju droge ili eksploziva, odnosno pronalaska ljudskog traga kako bi policijski službenici kod provođenja  zaštite državne granice još učinkovitije otkrivali nezakonite prelaske, krijumčare ljudi i sprječavali prekogranični kriminalitet na vanjskoj granici Europske unije.   
 
Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije je 7. ožujka 2019. godine donijela je Dodatak Odluke o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta u okviru Fonda za unutarnju sigurnost, Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza, za provedbu projekta „Nabava pasa i vozila za prijevoz pasa“.
 
Ukupna vrijednost projekta „Nabava pasa i vozila za prijevoz pasa“, iznosi 1.872.575,40 € , od čega 75 posto ukupnih opravdanih troškova projekta se sufinancira sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost, a 25 posto opravdanih troškova projekta sufinancirati će se iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Odluka - ovdje

Dodatak Odluke - ovdje
 

Priopćenja | Suradnja | Vanjski i europski poslovi