Održavanje plovila za nadzor državne granice na moru i rijekama za 2023.-2025.

Slika /Ilustracije-novo/shutterstock_106006199_cr.jpg
Foto: ilustracija

Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije i Ministarstvo unutarnjih poslova su dana 06. travnja 2023. godine potpisali Sporazum o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za potrebe rada i održavanje uređaja za provedbu projekta Održavanje plovila za nadzor državne granice na moru i rijekama za 2023.-2025.“ u okviru Fonda za integrirano upravljanje granicama, Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike.

Sredstvima iz projekta će se održavati policijska plovila u sklopu periodičnih remontnih i investicijskih radova, čime se dugoročno podiže sigurnosna razina nadzora državne granice te vanjske granice EU.

Nadalje, servis plovila, motora i njihovih tehničkih sustava, kao i odgovorno raspolaganje navedenom opremom koju će koristiti obučeni policijski službenici, omogućiti će se dugoročna iskoristivost i optimalno korištenje plovila u nadzoru vanjske granice EU na moru i rijekama.
 
Ukupna vrijednost projekta Održavanje plovila za nadzor državne granice na moru i rijekama za 2023.-2025. iznosi 2.600.000,00 EUR €, od čega je 100% ukupnih opravdanih izdataka za opravdane troškove projekta sufinancirano sredstvima Fonda za integrirano upravljanje granicama, Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike.
 

Pisane vijesti