Okučani: Pronevjera, krivotvorenje službene isprave i lažno prijavljivanje KD

Fiktivnim uplatama novca i klađenjem na virtualne igre prouzročila manjak u blagajni kladionice za novčani iznos preko 30 tisuća kuna

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 26-godišnjakinjom s područja Okučani, policija je utvrdila osnovanu sumnju da je ona počinila kaznena djela: pronevjere, krivotvorenja službene isprave i lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Naime, ona je kao djelatnica jedne sportske kladionice na području Okučana u razdoblju od 28. do 29. listopada fiktivnim uplatama novca i klađenjem na virtualne igre prouzročila manjak u blagajni kladionice za novčani iznos preko 30 tisuća kuna. Nakon toga u namjeri da taj manjak prikrije, lažnim prikazivanjem počinjenja provalne krađe na način što je pomoću kamena razbila staklo na ulaznim vratima kladionice, gdje je predhodno iz metalnog sefa uzela stvarni utrošak u iznosu preko 10 tisuća kuna, čime je ukupno oštetila kladionicu za novčani iznos preko 40 tisuća kuna. Protiv nje policija podnosi kaznene prijave državnom odvjetništvu za kaznena djela pronevjere, krivotvorenja službene isprave i lažno prijavljivanja kaznenog djela.



Pisane vijesti