Oprez: Prevaranti vrebaju!

90-godišnjakinju je 14. listopada u 13 sati telefonski nazvala nepoznata ženska osoba koja joj se predstavila kao djelatnica Porezne uprave. Rekla joj je zatim da je dužna platiti porez od 6000 kuna

U ponedjeljak, 18. listopada u 10.30 sati,  90-godišnjakinja iz Suhopolja prijavila je počinjenje kaznenog djela prijevare. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici PP Virovitica utvrdili su da je 90-godišnjakinju 14. listopada u 13 sati telefonski nazvala nepoznata ženska osoba koja joj se predstavila kao djelatnica Porezne uprave. Rekla joj je zatim da je dužna platiti porez od 6000 kuna.

Nakon razgovora ubrzo je na kućnu adresu 90-godišnjakinje došla mlađa nepoznata osoba, kojoj je 90-godišnjakinja predala dio traženog iznosa, tj. 3000 kuna. Nakon toga  prevarantica se udaljila u nepoznatom smjeru.

Pozivamo građane, posebice starije dobi, na oprez

Nazove li vas telefonom muška ili ženska osoba i predstavi vam se kao djelatnik Porezne uprave ili kao djelatnik neke druge ustanove te u razgovoru ponudi bilo kakvu uslugu ili traži novac - odmah telefonski o tom razgovoru obavijestite policiju na broj telefona 192.



Pisane vijesti