Oprezno prilikom potpisivanja pretplatničkih ugovora

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/Policija_grb_novo.jpg
Foto: Ilustracija
 
Policija upozorava građane na oprez prilikom sklapanja raznih pretplatničkih ugovora, a naročito da ugovore ne potpisuju i na taj način ne čine usluge drugim osobama, posebno onima koje su im nepoznate ili slabo poznate.
 
Naime, proteklih dana policija PU primorsko-goranske zaprimila je prijave dvoje građana, starosti 83 i 21 godinu, koji su oštećeni kaznenim djelima prijevare. Oni su za druge osobe u trgovinama u Rijeci i Krku potpisali ugovor o korištenju telekomunikacijskih usluga i kupnji mobitela, nakon čega su stvarni korisnici usluga i mobilnih uređaja nestali u nepoznatom smjeru. Procjenjuje se da su građani, čiji su potpisi na ugovorima, sveukupno oštećeni za oko 18 tisuća kuna.

Ne nasjedajte na prijevare!

Još jednom upozoravamo sve građane da budu posebno oprezni i ne nasjedaju na razne oblike prijevara kojima počinitelji nastoje ostvariti protupravnu imovinsku korist. Građanima preporučamo da prije potpisivanja ugovora, obrazaca, pristupnica i sličnih papira dobro provjere o čemu se zaista radi. Na taj način se ne izlažete nepotrebnim troškovima i materijalnoj šteti, a svoje osobne podatke ne činite dostupnima drugim osobama.


Pisane vijesti