Osijek: "Edukacijom za prevenciju"

Slika PU_OB/SAM.jpg

Edukativno predavanje naziva "Edukacijom za prevenciju", u organizaciji policijskih službenika PP B. Manastir i stručnu suradnju policijskih službenika Odsjeka za prevenciju PU osječko – baranjske, održano je 26. listopada.

Foto: PU osječko-baranjska

U službenim prostorijama PP Beli Manastir 26. listopada održano je edukativno predavanje naziva "Edukacijom za prevenciju" u organizaciji policijskih službenika PP B. Manastir i stručnu suradnju policijskih službenika Odsjeka za prevenciju PU osječko – baranjske. Na edukaciji su bili načelnici ili predstavnici Općina, udruga građana, športskih udruga, Turističke zajednice Baranje te predstavnici Vijeća za prevenciju Općine Jagodnjak i Grada Belog Manastira.

Povod preventivnog programa je edukacija budućih organizatora javnih okupljanja, a na temelju ranije uočenih problema prilikom prijava javnih okupljanja na području Baranje. Načelnik PP B. Manastir Nikola Pajčin, voditelj Odsjeka za prevenciju Damir Takač te policijski službenik Odsjeka za prevenciju Željko Vranković upoznali su prisutne sa odredbama Zakona o javnom okupljanju, Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o strancima te Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, koje su neophodne za uspješnu organizaciju javnog okupljanja. Osim toga, cilj ove edukacije bio je i poticanje na suradnju, zajednički doprinos uspješnom provođenju zakona te sigurnost građana.

Nakon održanog predavanja nazočnima je podijeljen promidžbeni letak pod nazivom "Podsjetnik organizatoru javnog okupljanja", koji sadrži upute za pravodobnu i pravovaljanu prijavu javnih okupljanja. 



Pisane vijesti