Osijek: Krivotvorene novčanice od 500 kuna

 

Nepoznati muškarac u dobi oko 35 godina, visine oko 175 centimetara, atletske  građe, tamnije puti, kraće crne kose proćelav, odjeven u crnu majicu kratkih  rukava oko 16,30 sati 17. kolovoza u Kolodvorskoj ulici u Osijeku pustio je u optjecaj novčanicu za koju se sumnja da je krivotvorena. Muškarac je na kiosku cigarete i bon za mobitel „platio“ novčanicom od 500 kuna.

Istoga dana oko 16.40 sati na Zrinjevcu u Osijeku puštena je u optjecaj još jedna novčanica od 500 kuna za koju se sumnja da je krivotvorena. Muškarac u dobi oko 25  godina,  visine  oko 170 centimetara, atletske tjelesne građe, plavih  očiju, odjeven u tamniju majicu kratkih rukava, s tamnijom kapom šiltericom na glavi kupio je cigarete na kiosku plativši ih novčanicom od 500 kuna.

U oba slučaja prodavačice su naknadno posumnjale u originalnost novčanica. Sumnjive novčanice su izuzete i proslijeđene na vještačenje u Hrvatsku narodnu banku u Zagrebu. Policijski službenici provode mjere s ciljem pronalaska osoba za koje se sumnja da su pustili u optjecaj  sporne novčanice od 500 kuna.  



Pisane vijesti