Osijek: Podvođenje

Slika ILUSTRACIJE/policija.jpg

Privedene su  osobe od ožujka 2007. do kolovoza 2010., radi pružanja seksualnih usluga, podvodile 20-godišnjakinju i 22-godišnjakinju te četiri maloljetnice s područja Osječko – baranjske županije

U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo podvođenja iz čl. 195. KZ-a, tijekom današnjeg prije podneva (24.  studenoga) privedeni su 37-godišnjakinja s područja Osijeka i 26-godišnjak s područja Našica. Zbog sumnje u počinjenje istog kaznenog djela sucu za mladež Općinskog suda u Osijeku, također danas, privedena je i  jedna maloljetnica s područja Osijeka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su privedene osobe, od ožujka 2007. do kolovoza 2010. godine, radi pružanja seksualnih usluga nekolicini punoljetnih građana sa šireg osječkog područja, podvodili  20-godišnjakinju i 22-godišnjakinju s boravkom u Osijeku, te  četiri maloljetnice s područja Osječko – baranjske županije. Oštećene su seksualne usluge, za manje novčane iznose koji su se kretali do nekoliko stotina kuna, pružale u hotelima, automobilima i na otvorenim prostorima.

Treba napomenuti da je riječ o pojedinačnim počiniteljima kaznenog djela, odnosno da nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da bi se radilo o organiziranoj grupi. Protiv više osoba, među kojima su i privedena 37-godišnja Osječanka i maloljetnica, bit će podnesene i prekršajne prijave zbog počinjenog prekršaja iz čl. 12. Zakona o prekršajima protiv javnog reda, odnosno zbog odavanja prostituciji.



Pisane vijesti