Osijek: Prevencija kroz sport

Slika PU_OB/SAM_1052.JPG

Parkovi za rekreaciju na otvorenom u Osijeku predstavljaju jednu od desetaka sličnih inicijativa koje se ostvaruju unutar tri milijuna dolara vrijednog Programa UN-a

U Osijeku su 23. studenoga otvorena dva parka za rekreaciju na otvorenom, a u sklopu otvaranja PU osječko-baranjska provela je i akciju ,,Manje oružja – manje tragedija''. Svečanosti, koja je održana na lokaciji jednog od parkova (ispred Osnovne škole Tin Ujević), prisustvovali su gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Stipo Rimac i koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-u u Hrvatskoj Louisa Vinton.

Parkovi za rekreaciju na otvorenom u Osijeku predstavljaju jednu od desetaka sličnih inicijativa koje se ostvaruju unutar tri milijuna dolara vrijednog Programa UN-a, usmjerenog ka smanjenju regionalnih razlika i poboljšanju životnog standarda u ratom pogođenim područjima Hrvatske. Inicijativa je to realizirana kao zajednički projekt Ujedinjenih naroda i grada Osijeka.

„Uvjereni smo da će ovaj rekreativni objekt opravdati svoj naziv "Prevencija kroz sport", omogućujući građanima Osijeka, a posebno mladima, siguran prostor za bavljenje zdravim, rekreativnim aktivnostima. Smatramo da je ovo mali ali konkretan doprinos poboljšanju kvalitete života Osječana", rekla je Louisa Vinton, Koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj.

Cijelu vijest pročitajte na stranicama PU osječko-baranjske.



Pisane vijesti