Osijek: Riješite se oružja bez sankcija!

 

Djelatnici u Vukojevcima 30. ožujka oko 11 sati u voćnjaku su pronašli neeksplodiranu minobacačku granatu. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU osječko-baranjske izašao je na mjesto događaja te bombu izuzeo.

 Istoga dana prilikom obrade vrta u Ulici Nikole Šubića Zrinskog u Dardi u poslijepodnevnim satima 30. ožujka 27-godišnjak iz Belog Manastira pronašao je ručnu bombu M-57. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU osječko-baranjske, koji je bombu izuzeo.

Za vrijeme igre u na kraju vrta uz kanal u Belom Manastiru 30.ožujka oko 18,30 sati, djeca su pronašla dvije ručne bombe M-52 P3 i jednu ručnu bombu M-75.  Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU osječko-baranjske izašao je na mjesto događaja te bombu izuzeo.

Oružje ostavljeno u voćnjaku, u vrtu ili uz kanal ugrožava živote ljudi. Ponovo molimo građane da se riješe se oružja (bez sankcija!) na primjeren način te da svoju odluku o dragovoljnoj predaji prijave na broj 192 i pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu u vozilima bez policijskih obilježja.

 


Pisane vijesti