Oštetio proračun za više od 31 milijun kuna

Slika ILUSTRACIJE/novac.jpg

Kazneno djelo je počinio kao vlasnik i predsjednik uprave tvrtke iz Rijeke u razdoblju od 2006. do 2009. godine, jer je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za spomenutu tvrtku uskratio sredstva koja pripadaju Državnom proračunu Republike Hrvatske. Utvrđeno je da je neosnovanom isplatom terenskih dodataka djelatnicima, 

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom iz Ike zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Kazneno djelo je počinio kao vlasnik i predsjednik uprave tvrtke iz Rijeke u razdoblju od 2006. do 2009. godine, jer je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za spomenutu tvrtku uskratio sredstva koja pripadaju Državnom proračunu Republike Hrvatske. Utvrđeno je da je neosnovanom isplatom terenskih dodataka djelatnicima, spomenutoj tvrtki pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 31 450 498,04 kuna, koliko iznosi nepodmirena obveza tvrtke po osnovi poreza, doprinosa i drugih davanja bez obračunatih kamata.

Po zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela prijavljuje se i tvrtka iz Rijeke, a 54-godišnjak je jučer priveden istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci.



Pisane vijesti