Osumnjičen za napad na službenu osobu na području PU varaždinske

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/policajac03.jpg

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela Prijetnje i Napad na službenu osobu.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela Prijetnje i Napad na službenu osobu. Naime, on je tijekom pružanja policijske intervencije u četvrtak, 17. kolovoza oko 20.30 satinapao dvojicu policajaca te rukama nekoliko puta udario jednog od njih u nos. U daljnjem je nasrtaju istog  policajca obuhvatio rukama za tijelo, pri čemu su obojica pala na tlo, a napadač ga je za to vrijeme ugrizao za lijevu nadlakticu, a potom i za šaku teudarao nogama po glavi i tijelu drugog policajca koji ga je pokušao odmaknuti.

Cijelo to vrijeme je vrijeđao policajce i prijetio im nasilnim radnjama i smrću. Napadnutim policijskim službenicima je pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da je jedan od njih zadobio prijelom nosnih kostiju s pomakom , modrice i hematome po nadlaktici, šaci i glavi, dok drugi policajac ima površinske ozljede i natučenja po glavi i tijelu. Po završetku kriminalističkog istraživanja, 26-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske. Također će se protiv njega Prekršajnom sudu u Varaždinu podnijeti i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.



Pisane vijesti