Osumnjičena za dvije prijevare i jednu drsku krađu

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/Policija_novo2.jpg
Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici IV. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da je počinila dvije prijevare i jednu tešku krađu.
 
Sumnja se da je 29. siječnja na raskrižju Maksimirske i Šulekove prišla 84-godišnjaku i dovela ga u zabludu da joj treba novac za operaciju bolesne majke te joj je oštećeni dao 2200 kuna. Također se sumnja da je drugu prijevaru počinila 19. veljače kada je u Gundulićevoj prišla 75-godišnjakinji i također ju dovela u zabludu na isti način. Oštećena joj je tada dala svoju karticu te su zajedno otišle do bankomata na Sveticama, gdje je osumnjičena s bankomata podigla 4500 kuna, a osumnjičena joj je oštećenoj obećala vratiti novac. Isto tako, 33-godišnjakinja je osumnjičena da je drsku krađu počinila 21. kolovoza 2013., kada je na jednak način 85-godišnjakinju dovela u zabludu te s njom došla do mjenjačnice u Maksimirskoj ulici kako bi promijenile novac. U jednom trenutku osumnjičena je s pulta otuđila 2224 kune.
 
Ukupna šteta iznosi oko 9 tisuća kuna. Osumnjičena 33-godišnjakinja je nakon kriminalističkog istraživanja predana pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto je posebno izvješće.


Pisane vijesti