Osumnjičeni za 16 kaznenih djela

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/auto_policija10.jpg

Sumnja se da su od 5. siječnja do 13. travnja na području Peščenice provalili u 13 automobila, iz kojih su otuđivali razne alate i građevinske strojeve, 25. ožujka počinili su razbojništvo nad zaštitarom na gradilištu na Radničkoj cesti i otuđili mu mobitel, 25. ožujka je jedan 20-godišnjak počinio prijetnje u Kanalskom putu 1. odvojak nad ženskom osobom te 13. travnja pokušaj krađe osobnog automobila

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici IV. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika zbog osnova sumnje da su pojedinačno ili zajedno počinili ukupno 16 kaznenih djela, od kojih četiri u pokušaju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 20-godišnjak, sam ili zajedno s drugim 20-godišnjakom, počinio ukupno 16 kaznenih djela (krađu, 13 teških krađa provaljivanjem, razbojništvo i prijetnju, od kojih su četiri kaznena djela počinjena u pokušaju).

Sumnja se da su od 5. siječnja do 13. travnja na području Peščenice provalili u 13 automobila, iz kojih su otuđivali razne alate i građevinske strojeve, 25. ožujka počinili su razbojništvo nad zaštitarom na gradilištu na Radničkoj cesti i otuđili mu mobitel, 25. ožujka je jedan 20-godišnjak počinio prijetnje u Kanalskom putu 1. odvojak nad ženskom osobom te 13. travnja pokušaj krađe osobnog automobila u Kolarovoj ulici, kada su ih policijski službenici uhitili na djelu. 

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 32.000 kuna.

Nakon kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto je posebno izvješće.



Pisane vijesti