Osumnjičeni za krađe i teške krađe

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/IMOVINSKI_DELIKTI/kradja_iz_torbice.jpg
Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici I. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim državljaninom Alžira zbog osnova sumnje da je počinio tri kaznena djela krađe i nad 28-godišnjakinjom zbog sumnje da je zajedno s 26-godišnjakom počinila dva kaznena djela teške krađe.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni zajedno u noći s 20. na 21. veljače došli do parkiranog osobnog automobila "Seat Cordoba" zagrebačkih registracijskih oznaka u Ulici Izidora Kršnjavog, gdje je 28-godišnjakinja pazila da netko ne naiđe, dok je 26-godišnjak razbio staklo na automobilu i otuđio mobitel. Time je oštetio 30-godišnjaka za oko tisuću kuna. Također se sumnja da su 21. veljače navečer došli do parkiranog automobila "VW Caddy" zagrebačkih registracijskih oznaka na Mihanovićevom trgu, razbili staklo na automobilu te na štetu 27-godišnjakinje i 25-godišnjakinje otuđili dokumente, novac, kozmetiku i odjeću pričinivši sveukupnu štetu od oko sedam tisuća kuna.
 
Osumnjičeni je u subotu, 7. ožujka, u večernjim satima, u ugostiteljskom objektu u Tkalčićevoj ulici iskoristio nepažnju 42-godišnjakinje i s vješalice otuđio jaknu oštetivši je za oko 2400 kuna, nakon čega je izašao iz objekta i otuđenu jaknu dao 28-godišnjakinji. Dalje se sumnja da je u subotu, 8. ožujka, u večernjim satima u drugom ugostiteljskom objektu u Tkalčićevoj, također iskoristivši nepažnju 29-godišnjaka, s vješalice otuđio jaknu s dokumentima i novcem oštetivši ga za oko 2500 kuna te izašao iz objekta i jaknu opet dao 28-godišnjakinji. Potom se osumnjičeni vratio u navedeni ugostiteljski objekt i na štetu 29-godišnjakinje otuđio torbicu s dokumentima, mobitelom i novcem te se počeo udaljavati prema Trgu bana Josipa Jelčića, gdje ga je sustigao zaposlenik ugostiteljskog objekta i zadržao do dolaska policijskih službenika.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 26-godišnjak i 28-godišnjakinja predani su pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeto je nadležnom državnom odvjetništvu.


Pisane vijesti