Osumnjičeni za provale

Slika PU_ZG/slike/MUP/kradja_provala/provala14.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Zaprešić dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika (18, maloljetna osoba) zbog osnova sumnje da su pojedinačno ili zajedno počinili tri teške krađe.

Foto: Ilustracija 

Policijski  službenici  Policijske postaje Zaprešić dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika (18, maloljetna osoba) zbog osnova sumnje da su pojedinačno ili zajedno počinili tri teške krađe.

Sumnja se da je prvu tešku krađu maloljetna osoba počinila  između 19. i 22.  kolovoza 2016., u Zaprešiću, Ljudevita Gaja, kada je provalila u osnovnu školu i otuđila tri tableta i jedan printer. Drugu tešku krađu maloljetna osoba počinila je 7. rujna u Zaprešiću, Trg dr. Franje Tuđmana, kada je provalila u mlijekomat i otuđila oko 1.000 kuna kovanica  i uređaj-čitač papirnog novca.

Sumnja se da su treću tešku krađu osumnjičeni počinili zajedno 28. rujna u Zagrebu, u Petrinjskoj ulici, kada su prišli muškarcu te ga je 18-godišnjak zapričao, a maloljetnik mu je s ramena istrgnuo i otuđio torbicu s novčanikom.

Ukupna materijalna šteta nastala počinjenjem ovih kaznenih djela iznosi oko 15.500 kuna.

Nakon kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnijeto je posebno izvješće.  



Pisane vijesti