Osumnjičeni za ugrožavanje okoliša otpadom

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/auto_policija10.jpg

Sumnjiči ih se da su u travnju ove godine dogovorili ilegalno zbrinjavanje opasnog otpada iz skladišta tvrtke koja se nalazi na području Istarske županije. 40-godišnjaka se nadalje sumnjiči da je 30. travnja preuzeo ukupno 88 bačvi tog otpada  

Foto: Ilustracija
 
Temeljem zaprimljenih dojava o pronalasku odbačenih bačava s nepoznatim sadržajima na području Karlovačke županije, policijski službenici PU karlovačke, u suradnji s inspekcijom Ministarstva zaštite okoliša i prirode, proveli su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca (32, 39, 40, 41 godina) s područja Primorsko-goranske i Karlovačke županije.
 
Sumnjiči ih se da su u travnju ove godine dogovorili ilegalno zbrinjavanje opasnog otpada iz skladišta tvrtke koja se nalazi na području Istarske županije. Osm toga, 40-godišnjaka se sumnjiči da je 30. travnja preuzeo ukupno 88 bačvi tog otpada te ih teretnim automobilom od 30. travnja do 6. svibnja odbacio u okoliš na više lokacija na području Karlovačke županije. Do sada su na 12 lokacija pronađene ukupno 63 bačve.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ugrožavanja okoliša otpadom, osumnjičene osobe su nakon kriminalističkog istraživanja predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, a potom uz kaznenu prijavu tijekom kasnih poslijepodnevnih sati u petak, 8. svibnja, dovedeni i na Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu radi prvog ispitivanja.
 
Ujedno, sukladno odredbama Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kazneno djelo, kazneno je odgovorno i trgovačko društvo s područja Primorsko-goranske županije, te 41- godišnjak kao odgovorna osoba tog trgovačkog društva.
 
Po ovom predmetu policija nastavlja kriminalističko istraživanje.


Pisane vijesti